Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Berni pásztorkutya linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Berni pásztorkutya képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: bernipasztor.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 100 db
A berni jellemzői

A berni jellemzői

A berni pásztorkutya törzsének hossza csak valamivel haladja meg a marmagasságát. Mellkasa széles, keresztmetszetben ovális alakú. Hátvonala vízszintes, lágyéka erős, fara enyhén lekerekített. Farka a csánk alá lóg, de a földig nem ér le, a kutya szablya formájúra hajlítva tartja. A válla lapos, izmos, hosszú és ferde. A masszív, egyenes lábak ízületei szépen kirajzolódnak, a mancsok a macskáéra emlékeztetnek. A nyak izmos, közepes hosszúságú. Erős fejének főbb jellemzői a lapos koponya, a határozott, de nem túlzottan kiugró-stopp, a szemek közti barázda sekély. Közepes nagyságú, háromszög alakú fülei magasan tűzöttek, a fej mellett lelógók. Szemei mandulavágásúak, szemhéjai feszesek. A berni pásztorkutya harapása szabályos ollószerű. A kutya szőre félhosszú, szálai egyenesek vagy enyhén hullámosak. A berni pásztorkutya alapszíne mélyfekete, cserbarna és fehér rajzolattal. A cserbarna foltok csak a szem fölött, a pofán, a lábakon és a mellen lehetnek. A fehér rajzolat a homlokon látható szimmetrikus orrcsíkból, amely sem túl széles, sem túl keskeny nem lehet, és a szügyön lévő kereszt alakú foltból áll. A mancsoknak és farok végének lehetőleg fehérnek kell lennie, de ez nem kötelező. A mancsok fehérsége azonban nem nyúlhat feljebb a lábközépcsontoknál. A nyak elülső vagy hátulsó oldalán megjelenő fehér folt nem kívánatos, de elfogadható. A szem sötétbarna.

A berni leírása

A berni leírása

Ez fajta meglehetősen gyorsan tanul. Elég értelmes ahhoz, hogy megértse, mit akarnak tőle, s általában készségesen engedelmeskedik. Nagyon érzékeny gazdája hanghordozására. A legjobb eredmények akkor érhetők el vele, ha nyugodtan, szeretettel és következetesen bánnak vele. A berni pásztorkutyát általában társként, s nagy becsben tartják. Mégis érdemes lehet megpróbálkozni vele valamilyen kutyás sporttal. Az engedelmességi próbákon például egész szép eredményeket érhet el, főként,ha megfelelő felügyelet mellett dolgoztatják.

A mosoly tricolor szigete

A mosoly tricolor szigete

Nem kell különösen kifinomult esztétikai érzékkel rendelkezni ahhoz, hogy belássuk, miért a berni tett szert széles népszerűségre az amúgy igen mutatós és színeikben, rajzolatukban azonos svájci pásztorkutyák közül. Robusztus megjelenése, fekete-fehér-cser színű, dús bundája éppúgy a siker záloga volt, mint megbízható, nyugodt jelleme. A fajta megbecsüléséről sokat elárul, hogy hazájában a bernit tartó házak homlokzatán vagy kapuja felett mindig megtalálni a fajtát ábrázoló szobrocskát, mely büszkén hirdeti, hogy ebben az otthonban berni pásztorkutya lakik.

Alfa Kutyaiskola - Budapest

Alfa Kutyaiskola - Budapest

Kutyaiskolánk 2008-ban alakult, azzal a céllal, hogy változtassunk és segítsünk változtatni. Az iskola alapelve az erőszakmentes képzés: a tanítás során pozitív megerősítést alkalmazunk, fizikai ráhatás nélkül. A kutyusokat nem kínozzuk például fojtó vagy szöges nyakörvvel, sőt pórázra sincs szükség. A ma ismert leghatékonyabb tanítási eszköz, a klikker segítségével anélkül tanítjuk a kutyákat, hogy hozzájuk érnénk. A hagyományos kiképzéssel ellentétben a klikkerrel öröm a tanulás a kutyusnak, és öröm a tanítás nekünk, gazdiknak. Természetesen kutyánk nevelése nem merül ki az engedelmességi feladatok megtanításában. Előbb-utóbb minden gazdi szembesül kutyája kisebb-nagyobb viselkedési problémájával. Sokféleképp jelentkezhet ez a mindennapokban: a kutya talán a lakást, a kertet rombolja, vagy a hívást hagyja figyelmen kívül, de az is lehet, hogy agresszív, esetleg éppen túl félénk, és sorolhatnánk.

Állat áruház

Állat áruház

Kutyája számára mindent megtalál itt, amire kedvencének szüksége lehet. A következő kategóriák közül választhat: állat és gyógyászati termékek, felszerelések, jutalomfaltok, konzervek, kozmetikumok, száraz tápok, tejporok, vitaminok, táplálékkiegészítők és még egyéb más termékek.

Állatbarátok boltja

Állatbarátok boltja

Az oldalunkon megjelenített termékek on-line, házhoz szállítással, valamint személyes átvétellel vehetők meg. Házhozszállítás esetén a rendelt termékek végösszegének alapján a webáruház programja kiszámítja a szállításért fizetett összeget. Az egész ország területén bruttó 15001 Forint felett ingyenesen szállítjuk házhoz a megrendelt termékeket. Boltunkban történő személyes átvétel esetén előre egyeztetni kell a fent megadott elérhetőségek valamelyikén. Amennyiben ez nem történik meg, nem biztos, hogy ki tudjuk Önt szolgálni. Megvásárolható termékeink kedvtelésből tartott állatok (kutya, macska, díszmadár, illetve rágcsálók) tartásához szükséges eszközök, felszerelések, tápszerek, eledelek. Az Állatbarátok Boltja az általa eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.

Állateledelfutár

Állateledelfutár

Szeretne kényelmesen sorbanállás nélkül és az ezzel járó idegeskedés nélkül minőségi termékeket korrekt áron? Akkor jó helyen jár! Kényelmet viszünk életébe! Kutyája számára a száraztápok és konzerveken kívűl sok-sok termékünk közül választhat még, mint például kutya pórázok, kutya nyakörvek, szállítóboxok, szállítóketrecek, állatbejáratok, bolha-kullancs írtók, kutyaházak, kutyafekhelyek...

Állatgyógyászat

Állatgyógyászat

Kedvenceink egészsége ugyanolyan fontos , mint a sajátunk. A webáruház vény nélkül kapható gyógyszerek széles skáláját kínálja az egészség megőrzése érdekében. A holisztikus tápok , amelyek kedvező áron kaphatóak, nagy mértékben hozzájárulnak az egészség megóvásához. Itt csak az igazán minőségi kutya és macskaeledeleket lehet megtalálni, úgymint az Acana, Orijen, Royal-Canin, Hills,Rinti és Miamor termékcsaládokat. Többrétű kedvezményrendszer segít, hogy minnél olcsóbban vásárolhassunk , és már 10.000Ft-tól ingyenes a házhozszállítás.

Állati bajok

Állati bajok

Aki állatot tart, sokszor kerül olyan helyzetbe, hogy gyógyszert vagy valamilyen táplálék-kiegészítőt, vitamint kell tablettaként a házi kedvencnek beadni. Gyakran valamilyen folyadék formájában kell az orvos által felírt szert a kutyával megitatni. A különböző gyógyszerbeadási módok sokszor bizony fejtörést okoznak a gazdiknak, hiszen kedvenceink nagyon ügyesen tudnak túljárni a gazdik eszén, ha gyógyszerbevételről van szó. Képesek akár hosszú percekig szájukban a nyelvük alatt tartani a tablettákat, és amikor a gazda nem figyel oda, gyorsan kiköpni. Mik a legbiztosabb gyógyszerbeadási taktikák? Ezeket próbáltuk az alábbiakban összeszedni. Vannak olyan egészségügyi problémák, amelyek utókezelését otthon végezhetjük el. Természetesen az otthoni gyógykezelésnél az állatorvos utasításai szerint kell eljárni. Amennyiben állatorvosunk külön útmutatót nem ad az adott készítményhez, mindig a gyógyszer dobozán található tájékoztatást vegyük figyelembe. Ha a gyógyszerrel kapcsolatban kérdésünk van, forduljunk az állatpatikákban dolgozó szakemberekhez bizalommal. A legtöbb gyógyszernél a testtömeg-kilogrammra vonatkoztatva adják meg a beadandó mennyiséget, így először is meg kell mérni kutyánk súlyát. Ha kiszámoltuk a beadandó gyógyszer mennyiségét, nincs más hátra, be kell adnunk az állatnak.

Hirdetés
Állati ínyencségek boltja

Állati ínyencségek boltja

A kulturált kutyatartás elképzelhetetlen kiváló minőségű kutyaeledelek nélkül. Az állati ínyencségek boltjában minden megtalálható, ami a minőségi állattartáshoz szükséges. Hihetetlen választék áll rendelkezésre prémium kutyaeledelekből, táplálékkiegészítőkből, felszerelésekből. Profi vevőszolgálatunk szívesen segit bármilyen, a Berni fajtával kapcsolatos táplálási kérdésben.

Állatmánia

Állatmánia

Az Állatmánia oldalt abból a célból készítettük, hogy közösséget teremtsünk az állatszerető gazdik és kedvenceik között. Legyen ez egy találkahely a kedvenceknek is, akár gazdikeresésről vagy párkeresésről van szó. Nézz körül, csatlakozz, tölts fel képeket, találj ismerősöket, lépj be klubokba, vagy hozz létre új közösségeket, blogolj, küldj be állattörténeteket. Szólj ismerőseidnek is, hogy Ők is felkerülhessenek és gyere vissza holnap is.

Állatorvos válaszol

Állatorvos válaszol

Kérdésed van házikedvenceddel kapcsolatban? Tedd fel itt! Az állatorvos minden kérdésedre válaszol. Bármilyen problémád van házi kedvenceddel, fordulj bizalommal az állatorvoshoz. A szakértő tanácsaira minden állatszerető gazdinak szüksége van.

Állatvédő hirdetések

Állatvédő hirdetések

Mindenki találja meg a hozzá legközelebbi állatvédő segítséget vagy az ő segítségére, munkájára vagy általa már nem használt holmi helyét, vagy megtalálja a hozzá legközelebbi segítséget. Az oldal nem tartozik egyik állatvédő szervezethez sem, csupán hatékony információ cserét tesz lehetővé a segíteni szándékozók és az állatvédő rászorulók, segítségre szorulók között. Ha Önnek apróhirdetési oldala van akkor az Országos Állatvédő Adatbázis honlapján megjelenő állatvédő hirdetéseket automatikusan feltölheti állatvédő oldalára. Ez nagy segítség az állatoknak. XML állományaink segítségével amik lehetővé teszik az automatikus állatvédő hirdetésfeltöltést apróhirdetési vagy bármely más állatvádő oldalra. Ezzel is elősegítve a rászorultak támogatását, segítség nyújtást, valamint az Ön állatvédő oldala is vonzóbbá válik a látogatók számára nagyobb számú állatvédő hirdetéssel.

Amit tudni akarsz a berni pásztorról

Amit tudni akarsz a berni pásztorról

Minden berni pásztor témával találkozhatsz ezen a fórumon. Hogyan neveljem a kölyök bernimet? Hasznos információkat kaphatsz tapasztalt bernisektől. Kirándulások, bernis találkozók szervezéséről olvashatsz. Berni tartók és tenyésztők beszélgetnek a fórumon, segítséget kaphatsz minden problémára. Megmentheted az állatmenhelyen várakozó berni kutyákat, a fórum segíti a gazdik és a kutyusok egymásra találását.

Anipharma

Anipharma

1991-ben alapított cégünk állatgyógyászati készítmények (gyógyszerek, oltóanyagok), vitaminkészítmények, takarmány-kiegészítők, fertőtlenítőszerek, légy- és rágcsálóirtószerek, állatgyógyászati műszerek, felszerelések, állattartási eszközök forgalmazásával foglalkozó nagy- és kiskereskedelmi vállalat. Állatpatikáinkban szaktanácsadással segítjük az állattartókat, emellett több településen állatorvosi rendelőt is működtetünk. A vállalat központja Békéscsaba, itt található nagykereskedelmi logisztikai központunk is.

Árvácska Állatvédő Egyesület

Árvácska Állatvédő Egyesület

A Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület lelkes állatbarátok összefogása eredményeképpen alakult 1997-ben. 2002 őszétől közhasznú szervezetként, 2009. őszétől kiemelten közhasznú szervezetként működünk. Működési területünk eredetileg Szentendre és környéke, de szükség esetén ma már függetlenül a telephelytől, menhelyünk a Dunakanyar - Pilis Régió egész területéről fogad állatokat. Az Egyesület Árvácska néven állatmenhelyet üzemeltet elsősorban kutyák és cicák részére. Menhelyünkön a befogadott állatok rendezett kennelekben vannak elhelyezve, napi gondozásuk és ellátásuk folyamatos és szakszerű, rendszeres állatorvosi ellátásban részesülnek, az előírt oltásokat hiánytalanul megkapják. Következetesen ivartalanítunk, új gazdához csak ivartalanított és regisztrációs chip-pek ellátott kutyust/cicát adunk örökbe. Az örökbe adott állatok sorsát nyomon követjük.

Az állati közösség

Az állati közösség

Látogass el a farmra! Itt mindent megtalálsz, ami kedvenceddel kapcsolatos! Olvashatsz friss cikkeket az állatokról, találsz apróhirdetéseket, képeket, videókat nézegethetsz. Aktuális problémáiddal megkeresheted a szakértőinket, akik minden kérdésre szívesen válaszolnak. Szavazhatsz, fórumozhatsz, blogokat olvashatsz és írhatsz. Beléphetsz a klubokba, értesülhetsz a legfrissebb állatos eseményekről. Találkozzunk a farmon!

Tuti menü