Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Berni tenyésztők képes leírás - Berni pásztorkutya.tlap.hu
részletek »

Berni tenyésztők - Berni pásztorkutya.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bernipasztor.tlap.hu » Berni tenyésztők
Keresés
Találatok száma - 8 db
Ber-Berni Bear - Szigetszentmárton

Ber-Berni Bear - Szigetszentmárton

Ber Róbert vagyok, 1956-ban Budapesten születtem. 2001 májusáig ott is éltünk két gyermekemmel és feleségemmel. Amikor Szigetszentmártonra költöztünk, szerettünk volna egy nyugodt, megbízható és barátságos kutyát. A berni pásztorkutya ezeknek a feltételeknek tökéletesen megfelelt. Első kutyánk Szárazpataki Casanova (Tapi) lett. Őt követte két kislány berni, akik testvérek voltak: Kistündér Aida (nina) és Kistündér Andi (Zsuzsika). Három kutyánktól rengeteg szeretetet kapunk. Rengeteg új barátra és ismerősre tettünk általuk szert. 2007 január 03-án megérkezett az MEOE-től a kennel név igazolásunk. Így a kennel nevünk hivatalosan: Ber-Berni Bear kennel lett.

Hidegkúti Berni Kennel - Budapest

Hidegkúti Berni Kennel - Budapest

Háger-Veress Ágnes vagyok. Budapest külső, zöldövezeti részén lakunk, ahol a házat és a kertet megosztjuk a bernikkel, akik családtagok nálunk. Általában 3-4 berni él velünk - ez az a létszám, amelyik még a lakásban is elfér, és sem időben, sem anyagilag nem okoz megterhelést. Ezen kívül időnként vannak közös tulajdonú kutyáink is, más bernis barátainkkal.Tenyésztési célom az egészséges, erős testalkatú, jó wesenű berni. Ezt gondosan megtervezett pároztatásokkal, és jó genetikai hátterű importkutyákkal igyekszem elérni. Nagyon fontosnak tartom a kiskutyák felnevelését, és azt is, hogy ha el kell válni tőlük, jó gazdához kerüljenek. Ennek érdekében csak olyan vevőnek adok el kiskutyát, akit személyesen megismertem. A későbbiekben is igyekszem figyelemmel kísérni a tőlem származó kutyák sorsának alakulását. A kiállítási eredmények mellett nagyon büszke vagyok arra, hogy az első alomból két kutya elérte a 14, egy a 14,5 éves kort, egy pedig 15 éves, 9 hónapos és 4 napos volt! Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki a Hidegkúti Berni Kennel honlapját meglátogatja, és mindenkinek sok bernis sikert kívánok!

Kappahegyi Kennel - Polgárdi

Kappahegyi Kennel - Polgárdi

'Egy kutyának nem kell luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszéli talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod el ezt? Hány ember szeret feltétlen és oldhatatlan szeretettel?'(John Grogan) A berni pásztorkutya gazdájához és családjához feltétlen hűséges, készséges és többnyire engedelmes is. Rendszerint csodálatos játszótárs a gyerekek számára, akiket szükség esetén meg is védelmez. A macskákkal és egyéb háziállatokkal is jól megfér, mivel a vadászösztön szinte teljesen hiányzik belőle.

Maglód-falvi Kennel - Monorierdő

Maglód-falvi Kennel - Monorierdő

Maglód-Falvi kennel - Reményi Ferencné 'Az a célom, hogy a tőlünk kikerülő kölykök a lehető legjobb helyre kerüljenek, ahol szeretik, megértik, gondozzák őket. Igyekszem legalább az első évben figyelemmel kísérni a kicsiket. Ha a gazdi hajlandó kiállításra is járni, az számunkra külön öröm, és minden segítséget megadunk ahhoz, hogy sikeresek legyenek a kiállítási körben. Nagy örömömre ma már Európa szerte ismerik kennelünket, sok kutyánk van külföldön, és nagyon szép eredményeket érnek el . Mi is sokat járunk külföldi kiállításokra, igyekszünk ott lenni minden nagy nemzetközi eseményen. Bizony ez nagyon sok idő és energia! Úgy gondolom, nem kárba veszett energia, legalábbis az eredmények ezt igazolják. Álljon itt még köszönetem azoknak a gondos gazdiknak, akiknek kennelünkből van kutyusa, és nagyszerű eredményeket értek el! Büszkén mondhatom, a 2002-es BSH Klubkiállításon például, négy osztálygyőztes kutya reprezentálta tenyészetünket. Végül, de nem utolsósorban, bernijeinknek köszönhetünk még számos kedves ismerőst, és jó barátot is!'

Medves-hegyi Kennel - Salgótarján

Medves-hegyi Kennel - Salgótarján

1992-ben kertes házba költöztünk. Hamarosan ajándékba kaptunk egy sheltie méretű vörös bundájú keverék kiskutyust, Buksit. Szerettünk volna egy nagytermetű kutyát Buksi mellé. Ekkor esett a berni pásztor fajtára a választás. Megragadott minket a berni impozáns megjelenése, természetes eleganciája, békés, családszerető természete, ugyanakkor tekintélyt parancsoló mérete, ami távol tartja a nem békés szándékkal közeledő idegeneket.

Mókusvölgyi Kennel - Dunaharaszti

Mókusvölgyi Kennel - Dunaharaszti

Tacsiné Mészáros Alice (Jutka) vagyok. Budapest mellett, Dunaharasztin élek családommal. A berni pásztorral sétám során találkoztam először, s akkor azonnal el is határoztam, hogy ha egyszer kutyát vásárolok, akkor az ilyen kutya lesz. 1990 őszén meg is vásároltuk első kutyánkat, aki Ördöghegyi-Berni Britta volt. A Mókusvölgyi kennelt 1992-ben alapítottuk, amikor megszületett az első almunk. Telkünket úgy alakítottuk ki, hogy a kutyáknak és nekünk is minden kényelmet biztosítson. Külön fűthető faház áll rendelkezésre a kiskutyák felnevelésére, melyhez egy 40 m2-es, részben fedett kifutó kapcsolódik. Jelenleg 3 bernivel élünk együtt.

Venyim Gyöngye - Nagyvenyim

Venyim Gyöngye - Nagyvenyim

Jelenleg hat szukánk van, közülük négy már saját tenyésztésˆ (Alexa, Dorka, és Hanna, Rozi), valamin Maglód-falvi Petra, aki már elmúlt 10 éves, és Ördöghegyi-berni Heni, aki az ősszel elhunyt kanunk, Oliver lánya. A tudományos ismereteket is figyelembe véve alakítottuk ki a tenyésztéshez szükséges, lehetőségeinkhez képest ideális feltételeket. Erről néhány adat: - Az udvarunk kb. 200 m2 területű, füves-bokros, amelyen a kutyák szabadon mozoghatnak. - Az udvaron két elkerített kennel van, 12 és kb. 50 m2 területűek, a nagyobb két oldalról zárt és fedett, ill. füves kifutója is van. - Házunk alagsorából kb. 80 m2 a kutyák rendelkezésére áll, itt van a szülőszoba is (25 m2), fűthető, minden szükséges felszereléssel ellátva. Eredményeink: Tenyészetünk ugyan még fiatal, de már szép sikereket ért el. 2003-ban megkaptuk a 'Bronzkoszorús Mestertenyészet' címet. Nagyon gondosan választjuk ki a szukáinkhoz a megfelelő párt, ügyelve arra, hogy minimálisra csökkentsük az esetleges hibákat. Szeretnénk, ha a kezünk alól egészséges, a fajtajelleget őrző, és jól szocializált kutyák kerülnének ki. A kölykök gazdáival tartjuk a kapcsolatot, nyomon követjük a kicsik sorsát, és ha szükséges, mindenben a gazdik segítségére vagyunk. Talán ennek is köszönhető, hogy a bernis rendezvényeken és a kiállításokon is fel-feltűnnek a 'Venyim Gyöngyék'.

Zalaparti-Berni - Zalaegerszeg

Zalaparti-Berni - Zalaegerszeg

A nevem Juhász Istvánné, a barátaimnak Ancsa. Zalaegerszegen élek férjemmel és a lányommal. A kutyatenyésztés nálunk kedvtelés, nem a kutyákból élünk. Első berni pásztorkutyámat 1990 december másodikán vásároltam. A neve Kaposmenti-Feketemackó Bongó, aki jó helyről és vonalból származott. Bongó egy igazi berni volt, a fajta minden csodálatos tulajdonságával. El voltam veszve, végérvényesen elköteleztem magam a berni pásztorkutya iránt. Első almunk 1992 szeptemberében született. Innen datálódik a Zalaparti-Berni Kennel. Tenyészetünkben sok szép kölyök született. Közülük jónéhányan sikeres kiállítási-, illetve tenyészkutyaként, és sokan 'csak' boldog családtagként, kedvencként élik mindennapjaikat. 1996-ban vizsgáztam, mint FCI-MEOE küllembíró.

Tuti menü