Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ápolás szakszerűen képes leírás - Berni pásztorkutya.tlap.hu
részletek »

Ápolás szakszerűen - Berni pásztorkutya.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bernipasztor.tlap.hu » Ápolás szakszerűen
Keresés
Találatok száma - 3 db
Csináld magad!

Csináld magad!

Kutyaápolás: csináld magad! A kutyaápolás nem egyszerű feladat, de a legtöbb teendő otthon is elvégezhető. Bemutatjuk a helyes eljárást és azokat az eseteket, amikor feltétlenül szakemberhez kell fordulnunk. Az otthoni rendszeres kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: az egyben erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot. A külső rendszeres ápolásával 'karban tartjuk a lelket is', a simogatás és gondoskodás terápiás, stresszolodó hatása a folyamat pozitív velejárója. Ha a kutyust már egész fiatalon hozzászoktatjuk a rendszeres ápoláshoz, akkor később már elvárja tőlünk a gondoskodást. Eleinte persze nem lesz könnyű, vonakodva fogja ebünk végigülni a kefélgetést, fésülést. De nem szabad egy-két nehéz eset után feladni a próbálkozást, hiszen ezt a későbbiek folyamán - mint kötelező szertartást - igényelni fogja és örömét leli majd benne. Ha idáig el akarunk jutni, az persze sok jutalomfalatunkba fog kerülni...

Manó & Hordó kutyakozmetika

Manó & Hordó kutyakozmetika

Széman Tímeának hívnak, 21 éves vagyok, a kutyák az életem és a hobbim, így lettem kutyakozmetikus! Ha van embertársa, akkor is szeret maga mellett tudni egy olyan társat is, aki csak az Övé, csak neki fogad szót, akiről gondoskodhat. A családunkban van kutya - Berni Pásztor! Nagyon szeretem a állatokat, állatbarát vagyok, és a kutyám adta az ötletet, nekem és a családomnak, hogy segítsünk a hozzánk hasonlóknak kedvenceik ápolásában. Én vagyok a családban a kutyakozmetikus, megszépítem a kutyákat a gazdák nagy örömére, és a családom többi tagja azok, akik etetik a kutyákat! Szóval én és családom mindent megteszünk azért, hogy boldognak lássunk az állatokat!

Rendszeres ápolás

Rendszeres ápolás

A rendszeres szőrápolásra a legtöbb kutyának szüksége van, különösen a hosszú szőrű fajtáknál. A szőrápolásnak azonban nem csak kozmetikai célja van, ilyenkor lehet bolhák vagy más élősködők után kutatni. Az is kiderül, hogy séta közben megsérült-e a kutya bőre, vagy van-e tüske benne. Az ápolás a gazda és az állat közötti kapcsolat fenntartásának is része, kellemes és megnyugtató a kutya számára. Azok a kutyák, amelyeket kiskoruktól hozzászoktattak a nyíráshoz, gyorsan megnyugszanak, és élvezik ezt a tevékenységet. Természetesen a gazdinak is könnyebb egy együttműködő kutyával foglalkozni, mint egy nyugtalan állattal. Mindezek mellett ez fontos része a kutya idomításának is: azzal, hogy kényszerítjük a kutyát arra, hogy nyugodt maradjon nyírás közben, érzékeltetjük dominanciánkat felette. A kölyökkutya esetében elegendő egy egyszerű kefével és fésűvel - az ennél komolyabb ápolás ráér akkor, amikor már kicsit idősebb. A hosszú szőrűeket mindennap ápolni kell, hogy szőrük ne gubancolódjon. Az összegubancolódott szőrzet fájdalmat is okozhat kutyánknak.

Tuti menü