Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állatvédők képes leírás - Berni pásztorkutya.tlap.hu
részletek »

Állatvédők - Berni pásztorkutya.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bernipasztor.tlap.hu » Állatvédők
Keresés
Találatok száma - 8 db
Állatvédő hirdetések

Állatvédő hirdetések

Mindenki találja meg a hozzá legközelebbi állatvédő segítséget vagy az ő segítségére, munkájára vagy általa már nem használt holmi helyét, vagy megtalálja a hozzá legközelebbi segítséget. Az oldal nem tartozik egyik állatvédő szervezethez sem, csupán hatékony információ cserét tesz lehetővé a segíteni szándékozók és az állatvédő rászorulók, segítségre szorulók között. Ha Önnek apróhirdetési oldala van akkor az Országos Állatvédő Adatbázis honlapján megjelenő állatvédő hirdetéseket automatikusan feltölheti állatvédő oldalára. Ez nagy segítség az állatoknak. XML állományaink segítségével amik lehetővé teszik az automatikus állatvédő hirdetésfeltöltést apróhirdetési vagy bármely más állatvádő oldalra. Ezzel is elősegítve a rászorultak támogatását, segítség nyújtást, valamint az Ön állatvédő oldala is vonzóbbá válik a látogatók számára nagyobb számú állatvédő hirdetéssel.

Árvácska Állatvédő Egyesület

Árvácska Állatvédő Egyesület

A Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület lelkes állatbarátok összefogása eredményeképpen alakult 1997-ben. 2002 őszétől közhasznú szervezetként, 2009. őszétől kiemelten közhasznú szervezetként működünk. Működési területünk eredetileg Szentendre és környéke, de szükség esetén ma már függetlenül a telephelytől, menhelyünk a Dunakanyar - Pilis Régió egész területéről fogad állatokat. Az Egyesület Árvácska néven állatmenhelyet üzemeltet elsősorban kutyák és cicák részére. Menhelyünkön a befogadott állatok rendezett kennelekben vannak elhelyezve, napi gondozásuk és ellátásuk folyamatos és szakszerű, rendszeres állatorvosi ellátásban részesülnek, az előírt oltásokat hiánytalanul megkapják. Következetesen ivartalanítunk, új gazdához csak ivartalanított és regisztrációs chip-pek ellátott kutyust/cicát adunk örökbe. Az örökbe adott állatok sorsát nyomon követjük.

Fehérkereszt Állatvédő Liga

Fehérkereszt Állatvédő Liga

Alapítványunk a rendszerváltás utáni első állatvédelmi kezdeményezésként, az alapítás évétől (1990) feladatául tűzte ki a hontalan, elhagyott, sérült állatok mentését, a bajbajutottak megsegítését. Éveken át ideiglenes menhelyeinken helyeztük el a később szerető gazdához juttatott kutyákat. Ellenőrizve sorsukat, életük jobbra fordulását, erősítve az ember állat kapcsolatot. Elsőként vezettük be Magyarországon az állatvédelmi oktatást, köszönhetően annak a felismerésünknek, hogy fontos a nemzetközi kapcsolatok kiépítése a tapasztalattal bíró szervezetekkel. Az Angol Királyi Állatvédő Liga (RSPCA) oktatóprogramját honosítva jártuk az általános iskolákat. Ma már több korosztály számára magunk készítette oktatóanyagokkal végezzük e munkát. Fontos tudatosítani a társadalomban, hogy az állatvédelem embervédelem is! Az állattartás nem jog, hanem érdem kell, hogy legyen szellemiségét tekintve! 2009. januárjától bevezettük a Civil Állatvédelmi Ombudsman intézményét, mely szeretnénk, ha utat mutatna az elmúlt 19 év során kiépült hazai állatvédő társadalomnak, szervezeteknek.

Fekete István Állatvédő Egyesület

Fekete István Állatvédő Egyesület

A Fekete István Állatvédő Egyesület célja, hogy a gazdátlan, gazdátlannak hitt, vagy egyéb okból reménytelen helyzetbe került állatokról a lehetőségeihez mérten gondoskodjon, illetve a megfelelő helyre (örökbefogadók, gyepmesteri telep, stb.) közvetítse. Az Egyesület küldetése, hogy a magyar állattartók - elsősorban a társállatok (kutya, macska stb.) - tartását felvállalók körében ismeretterjesztő tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként közelíthetünk, illetve felzárkózhatunk a felelősségteljes, nyugati színvonalú állattartási kultúrához. Ugyanakkor az Egyesületnek nem célja, mert sem lehetőségeink, sem elveink nem engedik, hogy az állattartást egyszer már felvállalók helyett az állatokról gondoskodjunk, az esetleges - nem várt - szaporulatot helyettük gondozzuk, elhelyezzük. Az állat tartása, megfelelő gondozása, biztonságos elhelyezése - beleértve a szaporulatot is -, az állat gazdájának erkölcsi és jogi értelemben vett kötelessége!

Kóborka

Kóborka

Az 1995 óta működő KÓBORKA (korábbi nevén Biatorbágy És Vidéke Állatvédő Egyesület) Rehabilitációs Tanyája 2007 óta működik a jelenlegi helyén, Lovasberényben (cím: 8093 Lovasberény Pf. 27. Kender tanya) A terület közel 50-60 kutya befogadására alkalmas, azonban a kezdetektől fogva 60-70 néha még ennél is nagyobb létszámú kutyát gondozunk. Hiszünk abban hogy a kutyák kisebb létszámban, kevesebb idő alatt rehabilitálhatók és az elmúlt év tapasztalatai minket igazolnak. Évente körülbelül 300-400 kutyát adtunk örökbe, szorosan együttműködve osztrák partnerszervezetünkkel (Animal Care - Austria). A kutyákat oltva, parazita mentesítve, orvosi ellenőrzés után és természetesen mikrochippel ellátva adjuk örökbe. A szukák minden esetben, a kanok egy része ivartalanítva kerül gazdához. Védenceinket az utcáról, sintértelepekről, rossz tartási körülmények közül mentjük, saját erre kialakított autónkkal, illetve akadnak gazdáik által leadott pártfogoltjaink is. Sem a kor, sem a betegség nem mondat velünk nem-et. Filozófiánk szerint : a földről elszálltak az angyalok, de itt hagyták a kutyákat (Bereményi Géza)

Menedék Állatvédő Egyesület

Menedék Állatvédő Egyesület

Az egyesület 2003 ban alakult, azóta rengeteg állatnak segítettünk új, szerető gazdához kerülni. Voltak közöttük olyanok akik rövid ideig voltak az egyesület szárnyai alatt, de voltak olyanok is akik éveket töltöttek nálunk mire gazdisok lettek. Az állatvédelem közös nagy probléma országunkban. Nem vagyunk képesek felnőni a feladathoz. Addig, amíg az emberek büntetlenül kidobhatják és bánthatják a védtelen és kiszolgáltatott állatokat, addig szükség lesz olyan szervezetekre, mint a miénk. Ahogy most állnak a dolgok, még sokáig fogjuk menteni a bántalmazott, elhagyott, megfélemlített, kizsákmányolt, megunt állatokat. Reméljük, hogy hasznos és mindenekelőtt szemléletváltáshoz segítő tudnivalókat olvashat nálunk. Köszönjük, hogy szán ránk, és az állatvédelemre egy pár percet!

Orpheus Állatvédő Egyesület

Orpheus Állatvédő Egyesület

Az Orpheus Állatvédő Egyesület fő tevékenysége a széleskörű tájékoztató-információs tevékenység, elsősorban prevenciós céllal. Gyakorlati állatvédelmi munkánk arra törekszik, hogy az állatok megfelelő bánásmódban részesüljenek. Kiemelt célunk, hogy székhelyünkön menhelyet, állattemetőt, állatvédő szolgálatot, kisállat panziót, oktatóparkot hozzunk létre, és a létesítmények hosszú távú működését is biztosítsuk. Munkánk során - lehetőségeinkhez mérten - segítjük az állatvédő munkát végző magán kezdeményezések, civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) munkáját is. Közhasznú egyesületünk médiatevékenységet végez, cikkek - riportok segítségével tájékoztatjuk a lakosságot, felhívjuk a figyelmet a környezeti tudatosság fontosságára.

Zöld Zebra Egyesület

Zöld Zebra Egyesület

Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület 2005 őszén gyűltünk össze először, hogy segítsünk az állatmenhelyeknek. Rövidesen rájöttünk, hogy amellett, hogy aktívan részt vállalunk a menhelyeken folyó tevékenységekben, szeretnénk a helyzet megelőzésében is részt venni. Rövidtávú és hosszútávú céljaink közé ezért ezt is beiktattuk és hivatalos szervezetté váltunk. 2007.05.03-án bejegyezték az Egyesületet közhasznú státuszban, 2007.05.25-én pedig jogerőre léptünk. Mostantól önállóan folytathatjuk az eddig megkezdett tevékenységeinket: - állatmenhelyeken segítés, - ivartalanítás, - orvosi ellátás megszervezése, - lakossági állatok ivartalanítása, - programok szervezése, stb. Azonban így is szívesen működünk együtt más csapatokkal!

Tuti menü